"Amir" S.R.L. Intreprindere Mixta Moldo-Iordaniana de productie si comerti

  Creata la 31 Ianuarie 1995 cand Camera Inregistrarii de Stat pe linga Ministerul Justitiei al Republicii Moldova a eliberat "Certificat de Inregistrare a intreprinderii" Nr. 177002253 pentru "Intreprinderea Mixta Moldo-Iordaniana "AMIR" S.R.L." cu sediul: Republica Moldova, mun. Chisinau, bd. Stefan cel Mare 4, of.402, c/f 452200.

   Fondatorii ei au devenit tinerii businessmani incepatori, absolventi al Universitatii de Stat din Moldova - cetateana Republicii Moldova, economista Mihailova Nadejda Olegovna, si matematicianul Fakeeh Derar Suleman, cetatean al Regatului Iordania. Firma a fost numita in cinstea fiului lor u nume arab frumos AMIR ce ea ce inseamna "Domnitor".

   Initial se presupunea o activitate variata, multilaterala, in mai multe domenii insa, dupa o investigatie minutioasa a situatiei pe piata Moldovei si reiesind din experienta acumulata, deoarece fondatorii pana atunci au importat si realizat unele marfuri inclusiv inghetata, au hotarat sa-si concentreze efortule asupra producerii si comercializarii a inghetatei. Pana la crearea firmei "AMIR" fondatorii au colaborat cu o firma, bine cunoscuta in Iordania, producatoare de inghetata "ATA ALI," realizand productia ei in Moldova. In fiecare saptamana camioane refrigeratoare de mare capacitate traversand Siria. Turcia, Bulgaria, Romania, aduceau acest product delicios in Moldova.

   Astfel ajunge pe piata Moldovei un produs in ambalaj nou, original, modern, cu denumiri originale, variat dupa componenta, gust si pret. Fara a ceda in privinta calitatii, prezentarii si a gustului in fata productiei firmelor de peste hotare si fiind net superioara fata de productia autohtona,. inghetata firmei "AMIR" se mai deosebea printru-un indice important pentru cumparator-pret accesibil pentru toti doritorii.

   Inghetata firmei "AMIR" fiind solicitata in crestere si popularitatea crescanda au impus si creat conditiile necesare de a organiza producerea ei in Moldova. Administratia firmei dupa mai multe investigatii, hotaraste sa amplaseze la Combinatul frigorific din Straseni (Frigocop) in anul 1995 o sectie de producere a inghetatei. Concomitent au inceput pregatirile pentru constructia unei proprii fabrici de producere a inghetatei vizavi de combinatul de tutun, pe malul raului Bac, strada Calea Basarabiei 4.

   Pentru utilarea intreprinderii administratia firmei "AMIR" a stabilit din propria initiativa si prin intermediul mediatorului nostru firma "Faqieh Establishment" din Iordania or. Amman, relatii stabile de afaceri cu firme renumite din Europa,ca: DC SYSTEM INSULATION GRAMM AS TETRA PAK HOYER SABROE REFRIGIRATION WCB ICE CREAM, etc. din Belgia, Danemarca, Germania, Italia etc.

   De la aceste firme au fost procurate linii automate, compresoare, camere frigorifice, frizere, frigidere, ambalaj si alt echipament necesar pentru producerea inghetatei.

   Atragem atentia asuprea faptului ca componentele de baza pentru producerea inghetatei: laptele, untul de vaca, frisca, zaharul, mere de albine, nucile, ambalajul sunt de origine autohtona, care se procura la firmele moldovenesti din Balti, Bender, Cupcini, Chisinau, Causani, Rabnita etc. Unele componente importante ca cacao, ulei de cocos si palmier se importa din Malayzia.

   Productia de baza a firmei este inghetata, fabricata dupa o tehnologie provenita din Iordania cu utilizarea materiei prime autohtone. Inghetata se produce pe baza de lapte si pe baza de fructe; de lapte, de frisca, de fructe; de tipul eskimo si plombir, cu un strat si multe straturi, in forma de cilindru, con, paralelipiped dreptunghiular, cu bagheta si fara bagheta, acoperita cu glazura de ciocolata si fara glazura, cu umplutura de banan, kiwi, capsuna, cacao, portocala etc., in paharele de vafele, conuri de vafele, in paharele de polistiren si caserole de polistiren, ori ambalate in pungute de folie de aluminiu.

   Inghetata se comercializeaza in portiuni mici si mari cu masa de la 55 g pana la 5 kg. Impachetate in cutii de carton cate 6, 24, 30, 40 si 50 portii, cu marcare concreta, cu indicarea: conditiilor de pastrare, termenului de realizare, compozitiei si valorilor nutritive. Termenul de pastrare fiind de la 3 pana la 12 luni.

   Firma "AMIR" prima in Moldova manifestand grija fata de calitatea productiei, cumparator si vanzator, foloseste pentru transportarea inghetatei, masini speciale cu prioritate Germane "MERCEDES" si asigura realizatorii sai cu lazi speciale frigorifice (congelatoare) a cunoscute i firme "GRAM".

   Denumiri originale, care tineau seama de pitorescul ambelor tari Iordania si Moldova, au cucerit populatia Republicii noastre. Datorita acestui fapt si aspiratiei permanente spre perfectiune, noi la momentul actual producem si realizam o varietate de este 20 denumiri de inghetata: Martisor, Evantai, Cornisor, Mix, Crunch, Choco-bar, Wave, etc. de curand a fost lansat un nou tip Plombir si Sandwich.

   Toate elementele ale compozitiei si produsele finite sunt supuse testarii si aprobarii de Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina Preventiva si Centrul de Medicina Preventiva al mun. Chisinau a Ministerului Sanatatii al Republicii Moldova si Sistemul National de certificare al Republicii Moldova, Departamentul Moldova Standard cu eliberarea Certificatelor corespunzatoare (IGIENIC si de CONFORMITATE). Productia firmei "AMIR" corespunde documentelor normative de preferinta.

   Pictate frumos si viu cu diferite feluri de inghetata camioanele - speciale MERCEDES ale firmei purtand emblema "AMIR" sunt cunoscute de mic si mare la Chisinau, Balti, Bender (Tighina), Tiraspol, Orhei, Ocnita, Edinet, Soroca, Rabnita, Comrat, Vulcanesti si multe alte localitati ate Moldovei. Inghetata de firma "AMIR" este cunoscuta in Ukraina, in special Odesa si localitatile din regiunea Odesa.

   Succesul firmei "AMIR" a fost obtinut si datoreaza in primul rand energiei, aspiratiei catre perfectionare, renovare, a conducerii in persoana Directorului General domnului doctor Derar Suleman Fakeeh si vice- directorului Faher Suleman Faqieh.

   Contribuie la mentinerea nivelului si autoritatii firmei nu numai specialistii din Iordania, dar si toti colaboratorii firmei "AMIR," majoritatea fiind cetateni ai Moldovei.

   Popularitatea inghetatei de firma "AMIR", succesul ei pe piata Moldovei au impus producatorilor autohtoni sa se restructureze, reorganizeze, sa diversifice sortimentul, imbunatateasca calitatea, ambalarea productiei, sa treaca la folosirea tehnologiei moderne Europene, a utilajului, ambalajului,. ingredientelor noi, mijloacelor speciale de transportare, depozitare si realizare si in final sa asigure populatia Republicii Moldova cu un produs de nivel European, ceea ce, practic insemna o schimbare radicala a intregii ramuri, de la aceasta au avut de castigat in primul rand consumatorii, pentru care noi lucram.

   Atragem atentia asupra faptului, firma " A M I R "prin activitatea sa a adus un prinos serios la rezolvarea unei probleme acute pentru Republica Moldova, a asigurat cu locuri de munca zeci de locuitori ai tarii noastre, asigurandu-le conditii normale de viata.

   In prezent firma "AMIR" S.RL. este una din producatorii principali de inghetata din Republica Moldova, care functioneaza stabil, majoreaza volumul, extinde aria activitatii sale si a serviciilor prestate.

   In afara de aceasta, si paralel cu producerea inghetatei, firma "AMIR" a devenit un importator si realizator angro de cacao, ulei de cocos, si de palmier etc. in Republica Moldova.

   Despre firma "AMIR" date concise au fost publicate in urmatoarele editii informative:

    WHO'S WHO in (European) Commerce and Industry. Basic for business a worldwide information service. Vein.
•    Kompass. Registry of Industry and Commerce of Moldavia. 1999/2000.
•    The catalogue of the enterprises 2000. The really working enterprises of CIS, Western Europe, Scandinavia. Vilnius.
•    "Pagini de Aur, Moldova 2000". Annual business directory of Moldavia. The edition for 2000.

HAT
  • Cotă: